Moen & Van Oosten Architecten | Hulpverleningcentrum BarneveldBrandweer, Politie en Ambulance onder 1 dak
21292
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21292,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
  • Moen & van Oosten - Brandweer Politie Ambulance - Barneveld
  • Moen & van Oosten - Brandweer Politie Ambulance - Barneveld
  • Moen & van Oosten - Brandweer Politie Ambulance - Barneveld
  • Moen & van Oosten - Brandweer Politie Ambulance - Barneveld
  • Moen & van Oosten - Brandweer Politie Ambulance - Barneveld
  • Moen & van Oosten - Brandweer Politie Ambulance - Barneveld

Hulpverleningcentrum Barneveld

Brandweer, Politie en Ambulance onder 1 dak

Planbeschrijving
Het complex is gebouwd voor gecombineerde huisvesting van de regionale brandweer, politie, GGD en Rode Kruis regio Midden Veluwe. De opzet van het plan is gericht op samenwerking en efficiency, met zoveel mogelijk gemeenschappelijke ruimten. Het programma omvat een remise met magazijnen, werkplaatsen, een wasstraat, een kantine, algemene voorzieningen, een calamiteitencentrum, vergaderruimte en kantoren.

 

Ontwerp
Een veilige verkeerscirculatie op en om het terrein en binnen de remise was bepalend voor de diagonale lay-out van het Hulpverleningscentrum. De 60 gradenhoek daarvan is bepaald door de uitrijrichting van de wagens.

 

In het hogere, gemetselde, bouwdeel bevinden zich de kantoren, was- en kleedruimte, en slaapkamers voor GGD. De tweede laag herbergt gezamenlijke ruimten als de vrijwilligersruimte, het instructielokaal en spreekkamers. Ook ligt hier de kantine, met een glazen gevel naar de hoger gelegen patio. Aan de andere zijde van deze patio heeft het gebouw een derde laag, met kantoorruimten.

 

De oplopende volumes van het hoofdgebouw volgen de omringende taluds van de wegen naar de Rijksweg. Ze zijn vrij massief van karakter. De remise is juist uitgevoerd in een lichte constructie, met bijzondere details en kleuraccenten in de transparante gevelbekleding. Door de schikking van de bouwvolumes ontstaat een binnenterrein. Dit dient als oefenruimte voor de Brandweer en GGD.

 

 

 

Henk Moen, architect BNA – Moen & van Oosten Architekten

Opdrachtgever

Hevo / Gemeente Barneveld

Locatie

Barneveld

Status

Opgeleverd, 2004

Type

Utiliteitsbouw

Kenmerken

kantoren en voorzieningen, gecombineerde huisvesting hulpverleningsdiensten Brandweer, Politie, Ambulance en GGD

Copyrighted Image