Moen & Van Oosten Architecten | SitecomHet Nieuwe Werken kantoor
21312
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-21312,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.4.7,vc_responsive
  • Moen & van Oosten - Sitecom - Het Nieuwe Werken kantoor
  • Moen & van Oosten - Sitecom - Het Nieuwe Werken kantoor
  • Moen & van Oosten - Sitecom - Het Nieuwe Werken kantoor
  • Moen & van Oosten - Sitecom - Het Nieuwe Werken kantoor
  • Moen & van Oosten - Sitecom - Het Nieuwe Werken kantoor
  • Moen & van Oosten - Sitecom - Het Nieuwe Werken kantoor
  • Moen & van Oosten - Sitecom - Het Nieuwe Werken kantoor

Sitecom

Het Nieuwe Werken kantoor

Planbeschrijving
Het kantoor is ontworpen als een ontmoetingsplaats voor de medewerkers van Sitecom Europe in binnen- en buitenland. Het stedenbouwkundig plan biedt ruimte aan kantoorvilla’s in een parkachtige setting. Deze gedachte sluit naadloos aan bij de door Sitecom gewenste atmosfeer voor hun IT bedrijf: geen traditioneel kantoor maar een warme, kleurrijke omgeving, bijna een woning. Een plaats om elkaar te ontmoeten, waar samen producten worden ontwikkeld, waar een hecht team kan ontstaan.

 

Er is daarom letterlijk een villa ontworpen, met veel kenmerken van een luxe woning. Niet om te slapen, maar wel om te dromen natuurlijk.

 

Ontwerp
In het plan zijn behalve werkplekken ook een fitnessruimte met kleedruimte en douches, en een luxe keuken opgenomen. Over de volle hoogte van het gebouw verbindt de wintertuin alle verdiepingen ruimtelijk met elkaar. Het glas in de gevels loopt door tot op de grond. Het gekozen installatiesysteem maakt radiatoren overbodig. Geen obstakels, openheid.

 

Het gebouw is door zijn transparantie een bijna permanente theatervoorstelling van menselijke activiteit. Met eenvoudige middelen is in het gebouw een fascinerende ruimtelijke kwaliteit ontstaan. De hoofdvorm refereert aan de kenmerkende vormgeving van de Sitecom producten.

 

Materialen
De draagstructuur is van beton, met in het werk nagespannen vloeren. De transparante buitengevels zijn blank gepolijste aluminium vliesgevels. Voor de overige gevels is Belgisch hardsteen gebruikt.

 

 

 

Henk Moen, architect BNA – Moen & van Oosten Architekten

Opdrachtgever

Sitecom Europe B.V.

Locatie

Rotterdam the Hague Airport

Status

Opgeleverd, 2005

Type

Utiliteitsbouw

Kenmerken

Kantoor, 'clubhuis' voor het bedrijf, Het Nieuwe Werken

Copyrighted Image