Moen & Van Oosten Architecten | VAN VULPEN ENERGIENEUTRAAL KANTOOR
22425
portfolio_page-template-default,single,single-portfolio_page,postid-22425,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive

VAN VULPEN

ENERGIENEUTRAAL KANTOOR

Van Vulpen, een innovatieve aannemer op gebied van infrastructuur, heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Hun nieuwe hoofdkantoor op industrieterrein Papland in Gorinchem moest energiezuinig en toekomstgericht zijn. Moen & van Oosten Architekten vertaalde deze ambitie in een licht, open, groen en energieneutraal kantoor.

 

Het nieuwe hoofdkantoor van Van Vulpen omvat  werkplekken, leslokalen, vergaderruimtes en een kantine voor de circa 80 medewerkers. Een centraal atrium en een groot terras zorgen voor een boeiende ruimtelijke structuur, met spectaculaire zichtlijnen en daglicht dat diep het gebouw binnendringt. Doordat het kantoorblok wordt opgetild boven het maaiveld, ontstaat er een overdekt parkeerterrein.

 

Het interieur is licht en comfortabel. Akoestische systeemwanden maken een flexibele indeling van de kantoren mogelijk. De vliesgevel met grote glasvlakken, de glazen binnenwanden, eenduidig materiaalgebruik en beplanting zorgen ervoor dat binnen- en buitenruimte visueel in elkaar overlopen. Het gebouw is aangesloten op een warmte-koudeopslag en de benodigde elektriciteit wordt opgewekt met zonnepanelen.

 

Aannemer De Vries en Verburg realiseerde het bouwproject.

OPDRACHTGEVER

Van Vulpen

LOCATIE

Gorinchem

STATUS

Opgeleverd voorjaar 2019

TYPE

Utiliteitsbouw

KENMERKEN

kantoor en opslag, energie-neutraal, duurzaamheid, atrium

Copyrighted Image