Moen & Van Oosten Architecten | kantoor
87
archive,tag,tag-kantoor,tag-87,ajax_fade,page_not_loaded,,select-theme-ver-3.7,wpb-js-composer js-comp-ver-5.7,vc_responsive

ENERGIENEUTRAAL KANTOOR OPGELEVERD

Begin juli werd het nieuwbouw hoofdkantoor voor infra-aannemer Van Vulpen opgeleverd.

Ontwerp

Moen & Van Oosten Architekten ontwierp voor Van Vulpen een efficiënt en energieneutraal kantoor met aangrenzend materieel opslag. Het ontwerp kenmerkt zich door zijn stoere uitstraling waarbij binnen- en buitenruimte visueel in elkaar overlopen. De glazen kantoren en centrale atrium scheppen een licht, open en groen karakter. Het atrium speelt een grote rol in de luchtbehandeling van het kantoor. Het gebouw is aangesloten op een warmte-koudeopslag en de benodigde elektriciteit wordt opgewekt met zonnepanelen.

Indeling

Door het gebouw op te tillen ten opzichte van het maaiveld wordt een overdekt parkeerterrein gecreëerd. Vides vanuit het atrium zorgen voor visuele verbindingen tussen het maaiveld en kantoor. Op de eerste etage bevinden zich de receptie, kantine en kantoorruimtes en daarboven kantoren en twee grote vergaderruimtes.

Meer afbeeldingen en informatie vindt u op de projectpagina Van Vulpen.

Aannemer : De Vries en Verburg

Projectinrichting : Maasdam

MAASVLAKTE PLAZA

Zojuist opgeleverd:

Maasvlakte Plaza biedt alle moderne voorzieningen voor chauffeur én vrachtwagen. Deze grootschalige truckparking telt 357 parkeerplaatsen en is 24 uur per dag toegankelijk.

Met een informatiebalie, wifi, sanitair (douches en toiletten), was- en droogmachines, lockers en een restaurant van Routiers met 175 zitplaatsen is de parking van alle gemakken voorzien. Ook kan er gebruik gemaakt worden van het Shell-tankstation, de truckwash, het weegpunt (VGM) en de noodreparatieservice voor containers.

Lees verder op de website van Port of Rotterdam. Meer afbeeldingen vindt u op de projectpagina Maasvlakte Plaza op onze website.

Moen & van Oosten - Plaisier Rijplaten en Schotten

HOUTEN KANTOOR LEVERT ENERGIE OP

Bureau Moen & Van Oosten Architekten ontwierp een NUL-energiekantoor voor rijplaat- en schottenspecialist  Plaisier B.V. in Hendrik Ido Ambacht. Architect Henk Moen: “Het voornamelijk houten kantoor heeft een Rc-waarde van 6 en genereert meer energie dan het verbruikt.”

Het kantoor van Plaisier bestaat uit twee lagen en is opgezet als een cockpit die het bedrijfsterrein overziet. In de toegepaste materialen is meer dan 40 ton CO2 opgeslagen. Art Bot, directeur Plaisier, is hier blij mee. “De focus van onze bedrijfsvoering is al jaren gericht op duurzaamheid. Dat maakt dit bijzondere nieuwe kantoor voor ons extra waardevol”

Verhaar Bouw realiseert het bouwproject. Het wordt in de zomer van 2015 opgeleverd.

 

Op onze website vindt u meer informatie over dit project.

Copyrighted Image